Burne reakcije
0

Na vjenčanju austrijske ministrice: Putin zaplesao s mladenkom i donio mnogobrojne darove

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je vjenčanju austrijske ministrice vanjskih poslova Karin Kneissl koja je bila kritikovana jer ga je pozvala.

Putin joj je donio poklone i plesao s njom na svadbi koja je održana u južnoj provinciji Styria. Zaustavio se ovdje u okviru puta ka Njemačkoj gdje je održao sastanak s kancelarkom Angelom Merkel.

Kneissl (53) se udala za poduzetnika Wolfganga Meilingera, a ceremonija je održana u gradu Gamiltz koji se nalazi blizu granice sa Slovenijom.

Putin je stigao s buketom cvijeća, a u njegovoj pratnji je bila trupa Donski Kozaci, državni akademski ansambl pjesama i plesova Donske regije Rusije koji su nastupali kao gosti.

Njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je kako je Putin donio sliku na kojoj je pejzaž seoskog života, antičku uljnu presu i samovar-urnu koja se koristi za pripremu čaja u Rusiji. Govorio je na njemačkom jeziku i nazdravio mladencima.

Putin je pozvan na vjenčanje kada je bio u posjeti Austriji ranije ove godine. Rečeno je kako Putin i mladoženja dijele strast prema judou. Nagađalo da će Putin na svadbu stići helikopterom, ali je došao u konvoju automobila. Ostao je 20 minuta i krenuo ka Njemačkoj.

Ipak, njegovo prisustvo izazvalo je burne reakcije austrijskih medija, a neki političari su odbili doći na svadbu zbog njega.