{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Na vjenčanju austrijske ministrice: Putin zaplesao s mladenkom i donio mnogobrojne darove

Klix.ba
18.8.2018. u 20:58
0
53
Na vjenčanju austrijske ministrice: Putin zaplesao s mladenkom i donio mnogobrojne darove
0
Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je vjenčanju austrijske ministrice vanjskih poslova Karin Kneissl koja je bila kritikovana jer ga je pozvala.
Putin joj je donio poklone i plesao s njom na svadbi koja je održana u južnoj provinciji Styria. Zaustavio se ovdje u okviru puta ka Njemačkoj gdje je održao sastanak s kancelarkom Angelom Merkel.

Kneissl (53) se udala za poduzetnika Wolfganga Meilingera, a ceremonija je održana u gradu Gamiltz koji se nalazi blizu granice sa Slovenijom.

Putin je stigao s buketom cvijeća, a u njegovoj pratnji je bila trupa Donski Kozaci, državni akademski ansambl pjesama i plesova Donske regije Rusije koji su nastupali kao gosti.

Njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je kako je Putin donio sliku na kojoj je pejzaž seoskog života, antičku uljnu presu i samovar-urnu koja se koristi za pripremu čaja u Rusiji. Govorio je na njemačkom jeziku i nazdravio mladencima.

Putin je pozvan na vjenčanje kada je bio u posjeti Austriji ranije ove godine. Rečeno je kako Putin i mladoženja dijele strast prema judou. Nagađalo da će Putin na svadbu stići helikopterom, ali je došao u konvoju automobila. Ostao je 20 minuta i krenuo ka Njemačkoj.

Ipak, njegovo prisustvo izazvalo je burne reakcije austrijskih medija, a neki političari su odbili doći na svadbu zbog njega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: