Showbiz
3

Na Twitteru dečka Georgea Michaela objavljeno da se pjevač ubio, Fawaz tvrdi da je profil hakovan

Klix.ba
Fadi Fawaz i George Michael (Foto: Instagram)
Fadi Fawaz i George Michael (Foto: Instagram)
Na Twitter profilu dečka Georgea Michaela, Fadija Fawaza, u nedjelju je objavljen niz tvitova u kojima je stajalo da je popularni pjevač izvršio samoubistvo, te da je to i ranije pokušavao učiniti.

"Jedino što je George htio jeste umrijeti. Mnogo puta se pokušao ubiti i na kraju je uspio", pisalo je u jednom od tvitova.

Međutim, frizer s kojim je Michael bio u vezi posljednjih nekoliko godina kazao je za Mirror da je njegov profil hakovan i da on nije pisao tvitove.

"Šokiran sam onim što se desilo s Twitterom. Moj profil je hakovan i zatvoren. Da budem iskren, to je malo zastrašujuće. Nisam pisao te tvitove. Vijest me dočekala kad sam se probudio, ali neću se brinuti o ovakvim stvarima", kazao je Fawaz.

Michael je pronađen mrtav u svom domu u Oxfordshireu na Božić, a njegovo beživotno tijelo pronašao je upravo Fawaz.

"Nikada neću zaboraviti da mi je prva stvar to jutro bio pronalazak mrtvog partnera kako mirno leži u krevetu. Nikad mi nećeš prestati nedostajati", napisao je Fawaz nakon Michaelove smrti.

Policija je u petak objavila saopćenje u kojem navodi da su rezultati obukcije "neuvjerljivi".

"Uzrok smrti je neuvjerljiv i provest ćemo dodatne testove. Rezultati će vjerovatno biti poznati za nekoliko sedmica", stoji u saopćenju.