Je li ona na fotografiji?
19

Na mrežama smatraju da je za nestanak Kate kriva Williamova ljubavnica: Ko je Rose Hanbury?

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Usred drame o Kate Middleton, skandala s fotografijama te online potragom za princezom od Walesa, jedna od teorija navodi da je razlog cijelog slučaja Sarah Rose Hanbury - navodna ljubavnica princa Williama.
Sarah Rose Hanbury, koja je poznata kao samo Rose Hanbury, dugo je povezivana s princom i princezom od Walesa. Često je fotografisana na događajima s Williamom i Kate, a prisustvovala je krunisanju kralja Charlesa III, komemoraciji princa Philipa i sahrane kraljice Elizabete.

Udala se za Davida Cholmondeleya, markiza od Cholmondeleya, 2009. godine te imaju troje djece. Pohađala je školu Stowe prije nego što je postala student na Open univerzitetu u Engleskoj, a osim što je radila s dobrotvornim organizacijama, Hanbury je radila kao dizajner interijera, a također je bila i mode.

"Online istraživači" smatraju da kraljevska porodica pokušava da zadrži stvari u tajnosti, tvrdeći da se William i Kate razvode nakon prinčeve navodne afere s Rose.

Neki čak smatraju da je na fotografiji objavljenoj jučer, a koja navodno prikazuje Williama i Kate, zapravo Hanbury.

Jedan korisnik Twittera je tvrdio: "To nije Kate Middleton u autu, Kate nikada nije bježala od kamera. Čak i kada je čekala deset godina da William zaprosi, to je Rose Hanbury, Williamova ljubavnica".

Hanbury i Middleton bile su prijateljice godinama prije nego što se šuškalo da su se posvađale 2019., kako je objavio The Sun. Drugi novinari sugerirali su da u njihovoj svađi ima istine, navodeći da su William i Hanbury imali aferu.

To je dovelo do toga da su Williamovi advokati navodno izdali pravno upozorenje, ali niko u ovoj priči nije javno priznao te glasine.

Na teorije da iza cijele drame stoji Williamova afera reagovao je i američki komičar i voditelj Stephen Colbert.

"Mislim da svi znamo ko je navodna druga žena, recite to sa mnom, markiza od Cholmondeleya", rekao je Colbert, misleći na Sarah Rose Hanbury.