Muž Salme Hayek će donirati 100 miliona eura za renoviranje katedrale Notre Dame

Klix.ba
16.4.2019. u 08:10
42
93
Muž Salme Hayek će donirati 100 miliona eura za renoviranje katedrale Notre Dame
42
Muž Salme Hayek će donirati 100 miliona eura za renoviranje katedrale Notre Dame Foto: EPA-EFE
Milijarder Francois-Henri Pinault i njegova porodica obećali su da će donirati 100 miliona eura za obnovu katedrale Notre Dame u Parizu čiji je veći dio izgorio u razornom požaru, piše Pop Sugar.
"Odlučili smo da iz fondova Artemide preusmjerimo 100 miliona eura za potpunu rekonstrukciju katedrale Notre Dame", rekao je Francois-Henri Pinault.

Francois-Henri je predsjednik i izvršni direktor Keringa, međunarodne luksuzne grupe koja posjeduje brendove kao što su Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga i Yves Saint Laurent.

Oženjen je glumicom Salmom Hayek koja je također izrazila žaljenje nakon informacije da se zapalila katedrala Notre Dame i da je nastala veća materijalna šteta na ovom historijskom spomeniku.

"Kao i mnogi drugi, ja sam u dubokom šoku i mnogo sam se ražalostila nakon što sam vidjela ljepotu katedrale Notre Dame kako se pretvara u dim", napisala je Hayek na Instagramu.

Interesantno je da su se Pinault i Hayek vjenčali manje od jednog kilometra od katedrale Notre Dame i navodno još uvijek posjeduju kuću u njenoj blizini.


Komentari (93)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: