Dobio zabranu prilaska
61

Muškarac proganjao Shakiru pa uhapšen, na sudu ponavljao da je ona njegova supruga

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Muškarac po imenu Daniel John Valtier uhapšen je u Miamiju i zadržan je u pritvoru zbog optužbi da uhodi Shakiru. 56-godišnji muškarac čak je na sudu tvrdio da je ona njegova supruga.

Kolumbijska pjevačica Shakira preselila se u Miami sa svoja dva sina u aprilu 2023. nakon što se poslije 11 godina veze rastala od bivšeg nogometaša Barcelone Gerarda Piquéa. S preseljenjem pjevačica je dobila i neželjenu pažnju, a jedan slučaj je eskalirao hapšenjem.

Naime, vlasti na Floridi uhapsile su 56-godišnjeg Daniela Johna Valtiera pod optužbom da je uhodio Shakiru te da je došao na vrata njene kuće s namjerom da uđe. On je na sudu tvrdio da je bio u vezi s kolumbijskom pevačicom.

Daniel John Valtier tokom pojavljivanja na sudu
Daniel John Valtier tokom pojavljivanja na sudu

Navodni progonitelj je tvrdio i ponavljao pred sudijom da je Shakira njegova supruga i da je stalno razgovarao s njom. Sudija je već odredio kauciju od 50.000 dolara, ali je na tvrdnju i insistiranje optuženog da je on muž pjevačice, povećao kauciju na 100.000 dolara.

Sudija je potpisao i zabranu prilaska tako da ne može imati bilo kakav kontakt sa kolumbijskom pjevačicom, preko bilo koga drugog ili društvenih mreža - osim pojavljivanja koje zahtijeva sud.

Navodni progonitelj se suočava s tužbom za uznemiravanje, a policija je saopštila da je on također tvrdio da poznaje njenu djecu i da je "imao vezu s njima". U izvještaju o hapšenju stoji da je Valtier slao pakete u Shakirinu vilu, uključujući boce vina, poklone i igračke.

Hapšenje je izvršeno u popodnevnim satima u ponedeljak, 8. januara, nakon što su vlasti primetile da je uhoditelj stigao do pjevačicine kuće taksijem. Pored svega, osumnjičeni nije platio taksi prevoz od 70 dolara, a u izvještaju o hapšenju stoji da je rekao policajcima da će vlasnica kuće — vjerovatno Shakira — platiti račun.