Velikodušna gesta
2

Muškarac Oliviji Newton-John vratio jaknu koju je nosila u kultnom filmu "Grease"

M. A.
Kožnu jaknu koju je Olivia Newton-John nosila u legendarnom filmu "Grease" ovoj glumici je vratio muškarac koji ju je kupio na aukciji za 243.200 dolara.

Ova Australka odlučila je prodati svoju crnu kožnu jaknu i drugu pokretnu imovinu u novembru, a dio prihoda planira preusmjeriti za istraživanje i dijagnosticiranje karcinoma. Međutim, anonimni kupac sada je jaknu vratio Newton-John.

"Ta jakna ne bi trebala truhnuti u ormaru milijardera samo kako bi se hvalisao. Kupio sam jaknu, donirao novac, a sada je vraćam Oliviji. Pobijediti karcinom koristeći najnovije terapije hiljadu puta je važnije od te jakne, ja Oliviji želim svu sreću", kazao je širokogrudni kupac.

Olivia Newton-John, kojoj je dijagnosticiran rak dojke 1992. godine, ga je sva u suzama zagrlila i rekla da je izuzetno zahvalna, piše BBC News.

Obukla je ovu jaknu u završnoj sceni filma iz 1978. godine, kada John Travolta i ona izvode hitove "You're the One That I Want" i "We Go Together". Crna jakna se našla među najtraženijim predmetima na prošlogodišnjoj aukciji, koji su zajedno prodati za ukupno 2,4 miliona dolara.