Bila u strahu
3

Muškarac koji je prijetio Taylor Swift da će je silovati i ubiti dobio zabranu prilaska

Piše: Selma H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznata američka pjevačica Taylor Swift napokon može odahnuti jer je 26-godišnji Eric Swarbrick, koji ju je uhodio već dvije godine, napokon dobio zabranu prilaska poznatoj pjevačici, piše Daily Mail.

Naime, Eric joj je slao prijeteća pisma u kojima joj je pisao zastrašujuće stvari poput toga da će je silovati i ubiti. U jednom od njih je napisao: "Želim silovati Taylor Swift. Zbog toga je mrzim. Znam da je ona moja srodna duša".

U pismima je sebe deklarisao kao metaforičko čudovište te da neće oklijevati da ubije slavnu pjevačicu.

"Naučio sam potisnuti metaforičko čudovište u sebi, ali uskoro ću postati odgovoran sam za sebe i ne postoji drugi logičan slijed osim smrt. Neću oklijevati da te ubijem."

Ono što je šokiralo jeste i činjenica da se Swarbrick ne plaši ni zakona, niti mogućih posljedica ubistva.

"Ne postoji ništa što ti, tvoji advokati ili policija možete učiniti protiv toga. Zapamti, to sam ja", napisao joj je.

Budući da su ova pisma veoma uznemiravala pjevačicu, jer je bila u konstantnom strahu i stresu, sudija je odmah izdao zabranu prilaska i kontakta s pjevačicom, a Ericu je zabranjeno da se približava njenoj kući.

Pjevačicini advokati smatraju da su prijetnje itekako stvarne i da će ih on pokušati ostvariti.

Podsjećamo, i prošlog mjeseca policija je uhapsila Alexandera Sandrocka koji je pokušao provaliti u kuću slavne pjevačice noseći masku i gumene rukavice. Sa sobom je imao nož, streljivo i uže, dok su mu u autu pronašli još maski, metaka, drogu i psihijatrijsku dokumentaciju.