Nastavak suđenja
0

Murray optužuje drugog doktora za Jacksonovu smrt

Sarajevo-x.com
Conrad Murray (Foto: AP)
Conrad Murray (Foto: AP)
Doktor Conrad Murray, u procesu koji se vodi protiv njega za ubistvo iz nehata pop-kralja Michaela Jacksona, rekao je policiji da je uradio sve u njegovoj moći da pomogne slavnom pjevaču i optužio drugog doktora.

Porotnici su u petak čuli razloge zbog kojih nije odmah pozvao pomoć. Murray je objašnjavao svoje tehnike oživljavanja, a rekao je i da je pomagao pjevaču da se odvikne od propofola.

"Sve sam ih zagrlio, pružio podršku i Paris i Princeu kao i Blanketu zato što su mi se uvijek obraćali kad su bili bolesni", rekao je Murray o svom odnosu sa Michaelovom djecom nakon što im je saopštio o smrti oca.

Murray je liječio Jacksona i njegovu djecu od prehlada, ali ga je pjevač angažovao za stalnog ljekara dva mjeseca prije svoje smrti.

Murray je na saslušanju drugog doktora okrivio za smrt Jacksona.

"Nisam znao da uzima i druge lijekove, ali sam čuo da odlazi kod doktora Kleina tri puta sedmično na Beverlly Hills, a on mi to nikad nije rekao ", dodao je Murray u svom iskazu.

Advokat odbrane Ed Chernoff dodao je na suđenju da je doktor Arnold Klein pomogao Jacksonu da se izliječi od ovisnosti o demerolu, piluli protiv bolova.

"Članovi njegovog tima su mi rekli da se Michael najgore osjećao dok je odlazio kod doktora Kleina, što je otprilike bilo tri sedmice prije njegove smri. Kada bi se vratio bio je jako umoran i trebao mu je dan da se oporavi", rekao je Chernoff, prenosi CNN. Tri svjedoka su potvrdila da je Jacksonov govor bio nerazgovjetniji i sporiji nakon što bi bio kod Kleina.

Doktor Murray je rekao da pjevač nije uzimao propofol tri dana pred smrt. Ukoliko bude optužen za ubistvo iz nehata Murray bi mogao provesti četiri godine u zatvoru i izgubiti svoju medicinsku licencu.