Svjedokinja potvrdila na sudu
0

Murray je insistirao na oživljavanju sat vremena nakon smrti kralja popa

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Michael Jackson je bio mrtav sat vremena prije nego je njegovo tijelo dovezeno u bolnicu Ronald Reagan 25. juna 2009. godine, izjavila je pred sudom u Los Angelesu dr. Richelle Cooper.

Dr. Cooper je svjedočila tokom preliminarnog saslušanja u kojem se odlučuje da li će se Jacksonovom doktoru Conradu Murrayju suditi za ubistvo iz nehata, piše magazin "Wenn".

Bolničari koji se prvi pojavili u pjevačevoj iznajmnjenoj vili koja se nalazi u Holmby Hillsu u Los Angelesu, dobili su dozvolu od Copperove da kralja popa proglase mrtvim. No, njegov lični doktor, Conrad Murray, koji je pronašao beživotno Jacksonovo tijelo, insistirao je na pokušaju oživljavanja čak sat vremena.

Cooperova je u četvrtak izjavila na sudu da je bolničarima dopustila da Michaela Jacksona proglase mrtvim u 12.57 sati 25. juna 2009. godine, ali to nije učinjeno jer je dr. Murray insistirao da se pokušaji oživljavanja nastave, kao i zbog toga što je Jackson svjetska zvijezda.

Cooperova je popularnog pjevača zvanično proglasila mrtvim u 14.26 sati, nakon što je njegovo tijelo prebačeno u bolnicu.

Djevojka dr. Murrayja, Nicole Alvarez, koju je on pozvao iz ambulantnih kola da dođe u bolnicu, pojavit će se na sudu u petak. Preliminarno saslušanje je počelo u utorak, a očekuje se da će trajati dvije sedmice.