Predstavljen trailer
30

Možete li prepoznati zvijezdu "Harryja Pottera" nakon transformacije za novu ulogu?

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Daniel Radcliffe u traileru za novi film preuzeo je ulogu američkog muzičara Weird Ala Yankovica, a s perikom i brkovima izgleda mnogo drugačije od prepoznatljivog lika čarobnjaka po kojem ga mnogi pamte.

Otkako je pobijedio Voldemorta i diplomirao na Hogwartsu, Daniel Radcliffe tumačio je različite uloge poput zombija, bradatog južnoafričkog zatvorenika i tehnološkog tajkuna.

Njegov najnoviji izazov je uloga legendarnog američkog satiričnog muzičara Weird Ala Yankovica.

U novom traileru za "Weird: The Al Yankovic Story", Daniel ima brkove i kovrdžavu kosu dok pjeva, pleše i svira harmoniku pred oduševljenom publikom.

Dok šeta po bini bez majice, Daniel otkriva svoju naglašenu fizičku građu, a često nosi i šarene havajske košulje.

Minutu dug snimak završava tako što mladi Al najavljuje: "Pun sam iznenađenja", s usavršenim američkim naglaskom.

Biografski film, čiji je koautor sam Weird Al, priča priču o petostrukom dobitniku Grammyja čije parodijske pjesme uključuju "Eat It" i "White and Nerdy".

U traileru muzičku podlogu čini i njegov pjesma "Like A Surgeon", razigrana parodija Madonnine pjesme "Like A Virgin".

"Biografski film ništa ne krije, istražujući svaki aspekt Yankovicevog života, od njegovog meteorskog uspona do slave s ranim hitovima kao što su 'Eat It' i 'Like a Surgeon' do njegovih strašnih ljubavnih afera i poznatog izopačenog načina života", navodi se u opisu filma.

Daniel je također prokomentarisao da je to uloga koju je priželjkivao.

"Nošenje havajske košulje je ogromna odgovornost koju ne shvatam olako", rekao je za People te dodao: "I počastvovan sam što konačno sa svijetom dijelim apsolutno 100 posto neprikosnovenu istinitu priču o izopačenom i skandaloznom životu Weird Ala."