Nakon saobraćajne nesreće
0

Morgan Freeman povrijeđen, ali zdravog duha

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako službeni bolnički izvori kažu da je američki glumac Morgan Freeman, koji je u ponedjeljak teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Mississippiju, u teškom stanju i ne žele govoriti koliko su teške njegove povrede, njegovi saradnici tvrde kako je Freeman slomio ruku i lakat te lakše povrijedio rame, kao i da se dobro osjeća, prenose agencije.

Američki mediji objavili su da je Freeman (71) u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Memphisu, u susjednoj državi Tennessee, nakon što se automobil u kojem se nalazio nekoliko puta prevrnuo.

"Slomio je ruku, rame i lakše povrijedio rame, ali je dobrog duha", izjavila je Freemanova publicistica Donna Lee, ali je glasnogovornica Regionalnog medicinskog centra u Memphisu rekla kako je Freeman u teškom stanju, ne želeći govoriti o tome kakve je povrede zadobio.

"Ujutro ili sutra bit će podvrgnut operaciji kako bi se povrede sanirale. On kaže da će sve biti OK i gleda prema naprijed, prema potpunom oporavku", rekla je Lee.

Freeman i njegova još uvijek nepoznata suputnica vozili su se mračnom dvosmjernom autocestom koja prolazi kroz široka farmerska područja Delte Mississippija, kada je automobil, nešto prije ponoći, izletio s ceste.

Automobil se prevrnuo nekoliko puta, a zaustavio se ispred jarka uz autocestu, oko desetak kilometara zapadno od Charlestona, nedaleko od Freemanove porodične kuće u kojoj živi sa suprugom.

Freeman i suputnica su iz olupine automobila morali biti izvađeni uz pomoć motorne pile. Zatim su helikopterom prebačeni u bolnicu u Memphis.

"Bio je lucidan, svjestan. Govorio je, a u jednom trenutku se šalio sa spasiteljima", izjavio je urednik lokalnog lista Clay McFerrin, koji je ubrzo stigao na mjesto nesreće.

"Kada ga je jedna osoba pokušala fotografisati kamerom na mobitelu, Freeman se našalio: ne besplatno, ne besplatno", rekao je McFerrin.

Glasnogovornik tamošnje prometne policije Ben Williams izjavio je kako ne postoje indicije da su nesreći "kumovali" alkohol ili droga, te da su i Freeman i njegova suputnica (nije poznato kakvo je njeno stanje) bili vezani sigurnosnim pojasima.

Freeman je u februaru 2005. dobio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Djevojka od milion dolara" Clinta Eastwooda, u kojem je glumio uz Hilary Swank i Eastwooda.