Tvrdnje stiliste
0

Monroe je posljednju noć provela sa šefom mafije

Sarajevo-x.com
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Američka glumica Marilyn Monroe posljednju noć života provela je s mafijaškim bosom Samom Giancanom, tvrdnje su njenog stiliste Georgea Mastersa, koji je tu tajnu otkrio na samrti prije 13 godina.

Navodi da je legendarna američka glumica i ikona 20. stoljeća posljednju noć života provela s mafijašem objavio je ovih dana njen nećak, koji je pronašao dokumente, snimljene posljednje riječi Mastersa, koji je prije smrti mnogo govorio o životu glumice.

Navodno, Monroe je noć provela s mafijašem Giancana na imanju Franka Sinatre. Mafijaški bos ju je tada savjetovao da u javnosti ništa ne govori o aferi sa američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem, prenosi Daily Mail.

Prema tvrdnjama stiliste, glumica je u to vrijeme bila jako zaljubljena u Giancana, šefa mafije. Nakon što je provela noć s njim vratila se kući u Los Angeles, a u večernjim satima 5. auguista 1962. pronađeno je njeno mrtvo tijelo.

Mrtvozornik je utvrdio da je riječ "najvjerovatnije o samoubistvu". Međutim, njena smrt je i danas predmet brojnih špekulacija i teorija zavjere.

Na snimcima nastalim 1998. godine, neposredno prije smrti Mastersa, jasno se može čuti kako priča o glumici i njenim posljednjim danima.

"Noć prije nego što je umrla, posljednji put kad sam je vidio, otišla je u Nevadu. Bila je sa Samom Giancanom, mafijaškim bosom", kazao je Masters.

Do sada se nigdje nije spominjala posljednja noć glumice, niti se navodilo s kim ju je provela. Međutim, poznato je da je bila bilska s Frankom Sinatrom i da je često posjećivala njegovo imanje.

Također, poznato je da su Sinatra i mafijaški bos bili prijatelji.

Nećak preminule glumice odlučio je snimke dati medijima i javno progovoriti o svemu, jer vjeruje da je Giancana pokušavao ušutkati Monroe i natjerati je da ne priča o vezi s predsjednikom.

To potkrepljuje činjenicom da je čak i Masters prije smrti rekao da je u sve bio upetljan FBI iza kojeg je stajala porodica Kennedy.

"Mislim da FBI stoji iza svega toga. Njeno tijelo je premješteno nakon smrti", kazao je Masters prije smrti, što je zabilježeno na snimku kojeg posjeduje nećak slavne Amerikanke.