Živi od stare slave
50

Monica Lewinsky želi da Beyonce ukloni pjesmu u kojoj aludira na seks skandal s Clintonom

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što su je napali fanovi, ali i američka javnost jer na novom albumu ‘‘Renaissance‘‘ u jednoj pjesmi koristi riječ ‘‘spaz‘‘ kojom se u slengu uvredljivo nazivaju nesposobni ljudi, Beyonce je odlučila maknuti tu riječ iz pjesme.

Naime, riječ "spaz" se u medicinskom terminu odnosi se na nemoćne osobe koje boluju od cerebralne paralize, a Beyonce se ispričala svima koje je uvrijedila.

Tim povodom oglasila se i Monica Lewinsky koja je na svom profilu na Twitteru objavila: ‘‘Uhmm, kad smo već kod toga…#Partition‘‘, aludirajući na Beyonceinu pjesmu iz 2013. u kojoj se spominje Lewinsky i jasno aludira na seks skandal između nje i tadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona.

Najpoznatija američka pripravnica u Bijeloj kući od tog je skandala samo profitirala i na njemu napravila karijeru, pa će to malo podbadanje na račun slavne R&B pjevačice vjerojatno ostati bez komentara, ali i rezultata.

Monica Lewinsky zbog ljubavničkog odnosa s Billom Clintonom kojem je prijetio opoziv s funkcije predsjednika, postala je globalno slavna, a slavu je iskoristila za razne poslove poput dizajniranja torbica pod svojim imenom, postala je zaštitno lice za dijetnu prehranu, napisala je biografiju, često se pojavljivala u raznim TV emisijama, postala tražena gošća na njujorškoj socijalnoj sceni i od svega je zaradila preko 40 miliona dolara.

Kasnije je otišla u London na studij socijalne psihologije koju je i diplomirala i od onda se bavi aktivizmom i borbom protiv internetskog nasilja.

Podsjećamo, afera između Lewinsky i Clintona je trajala od 1995. do 1997. godine, a na vidjelo je izašla 1998. godine.

Iako se Clinton od svega prvotno ogradio poznatim riječima "nisam imao seksualni odnos s tom ženom, gospođom Lewinsky", daljnja istraga otkrila je dokaze koji su doveli do opoziva predsjednika.

Razgovore između Clintona i njegove pripravnice, koja je tada imala 22 godine, snimala je Linda Tripp, koja je snimke dala tužitelju Kennethu Starru. Clinton je kasnije izjavio da mu je afera bila kratkotrajna razonoda, dok je Lewinsky izjavila da žali zbog svojih postupaka.