Showbiz
14

Monica Lewinsky se pojavila na zabavi Vanity Faira

Klix.ba
Davne 1998. godine američki predsjednik Bill Clinton našao se u fokusu seks skandala sa tada 22-godišnjom stažisticom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky.
Nakon što je provela godine pokušavajući se kloniti objektiva kamera i fotoaparata, Lewinsky se pojavila na zabavi koju je Vanity Fair organizovao nakon dodjele Oscara.

"Kada se pojavila vijest o mom odnosu sa predsjednikom Billom Clintonom postala sam najosramoćenija osoba na svijetu. Zahvaljujući Drudge Reportu, bila sam vjerovatno i prva osoba koja je osramoćena prvenstveno putem interneta", rekla je Lewinsky.

Dok su njeni prijatelji ulazili u bračne vode i osnivali porodice, Lewinsky je trpjela stigmu, ali se naposljetku uzdigla iznad svega i iskoristila situaciju u svoju korist.

"Odbila sam ponude koje bi mi donijele 10 miliona dolara zarade. Nakon niza godina medijski cirkus se smirio, ali ja zapravo nikada nisam mogla nastaviti živjeti normalno", rekla je Lewinsky za Vanity Fair dodavši da je došlo vrijeme da krene naprijed bez obzira na sve.