Još se nije udala
0

Monica Lewinsky i nakon 15 godina voli Billa Clintona

Sarajevo-x.com
Monica Lewinsky i BIll Clinton (Foto: Reuters/Arhiv)
Monica Lewinsky i BIll Clinton (Foto: Reuters/Arhiv)
Prošlo je 15 godina otkako je skandal nazvan “Monicagate" dospio na naslovnice gotovo svih svjetskih medija. No, i nakon toliko vremena nekadašnja pripravnica u Bijeloj kući, Monica Lewinsky, nije se udala. Navodno, ona je i dalje zaljubljena u bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i uvijek će biti.

Lewinsky, koja danas ima 37 godina, vodi uspješno privatni biznis - reality show, a da bi pobjegla od duhova iz prošlosti jedno vrijeme je živjela u inostranstvu.

Ipak, tvrde prijatelji, od ljubavi ne može pobjeći, tako da i nakon 15 godina ne može pronaći muškarca s kojim bi željela proživjeti ostatak života.

"Monica još nije preboljela Billa. Kazala mi je da u njenom životu nikada neće biti muškarca koji će je usrećiti kao što je to on radio", kazao je prijatelj nekadašnje pripravnice u Bijeloj kući za magazin National Enquirer.

On je dodao da je Lewinsky nakon skandala izlazila s brojnim momcima, ali niti jedan nije mogao zamijeniti nekadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona.

Monica Lewinsky imala je 22 godine kada je 1995. počela raditi u Bijeloj kući i kada je imala aferu s Clintonom, koju je isprva negirala.

Danas živi u Los Angelesu u Californiji i nema stalno zaposlenje.

Svojevremeno dizajnirala je ženske torbe, te sudjelovala u pisanju knjige Andrewa Mortona "Monica's Story" za koju je navodno zaradila 500.000 dolara.

Nako što je 2006. magistrirala socijalnu psihologiju u Londonu, privremeno je preselila u Englesku.

Skandal o kojem je brujio cijeli svijet, naravno, jako ju je potresao.

Podsjetimo, Lewinsky je isprva tvrdila da nikada nije imala seks s predsjednikom, a isto to je činio i Clinton.

"Nikada nisam imao seks s tom ženom", kazao je Clinton tada obraćajući se putem nacionalne televizije.

No sedam mjeseci kasnije, tačnije 1998. godine, priznao je da je lagao želeći tako zaštititi sebe i svoju porodicu. Kazao je da je imao "neprikladan odnos" sa Monicom Lewinsky, te da je bio s njom iz najgoreg mogućeg razloga - "zato što je to mogao"

I Lewinsky je otkrila da čuva plavu haljinu na kojoj ima DNK dokaz da je afera postojala. Nebrojeno puta je isticala da joj je jako krivo što je Clinton lagao o njihovoj vezi i što je i nakon priznanja okrenuo sve kako bi ispalo da je veza bila isključivo na njenu inicijativu.

Nakon što je Clinton 2004. objavio memoare "My Life", Lewinsky je ponovo u intervjuima koje je dala za strane medije istakla da veza nije bila zasnovana samo na fizičkom kontaktu, već da je to bio "uzajaman odnos na svim nivoima".

Danas Lewinsky rijetko daje izjave medijima. Njeni prijatelji tvrde da još pati za Clintonom, koji je uspio spasiti brak sa današnjom američkom državnom sekretarkom Hillary Clinton.