Cristiano Ronaldo
0

"Moj sin će biti pametniji od mene"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
"Uživam maksimalno u svom sinu, osim kada mu moram mijenjati pelene", izjavio je jedan od najboljih nogometaša svijeta, portugalski napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo.

Svom je sinu, koji je stigao na svijet 3. jula prošle godine, Ronaldo dao ime po sebi, Cristiano. Portugalski nogometaš je samohrani otac, a u brizi oko sina pomažu mu uveliko majka i sestre.

"Dobar sam otac. Još uvijek se učim. Ne možete riječima izraziti kakav je to osjećaj biti otac. Krasan je osjećaj probuditi se ujutro i pored vas ugledati osobu koja je vaše krvi i mesa. Uživam u vrlo posebnim trenucima mog života. Otac sam devet mjeseci. Svakog dana mi sin priredi neko novo iznenađenje, bilo da je to osmijeh, pogled, neka gesta. Spektakularno je imati dijete", ispričao je Ronaldo u razgovoru za klupsku televiziju.

"Mislim da će moj sin biti vrlo pametan. Barem pametniji od mene", nagađa slavni nogometaš, iako mališan još nije napunio ni godinu dana.

"Neću ga na ništa tjerati kada je u pitanju njegova buduća profesija. Neka radi šta želi. Neću ga siliti da bude nogometaš. No, nemojmo se lagati, volio bih da bude moj nasljednik. No, bit će ono što Bog želi da bude", dodao je CR, a onda je priznao da ipak postoji jedna radnja koja mu baš i nije previše "napeta", kada je u pitanju njegov nasljednik.

"Ne volim mu baš mijenjati pelene."