David Beckham
0

'Moj brak je konstantna borba'

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Poznati fudbaler David Beckham priznao je da njegov brak prolazi krizu zbog razdvojenosti od supruge Victorije i trojice sinova koji žive u SAD-u, dok on boravi u Italiji gdje igra za fudbalski klub AC Milan.

Beckham, koji se trenutno nalazi na posudbi u italijanskom Milanu, s porodicom je prošle godine odselio u SAD da bi igrao za losanđeleski Galaxy, no već nakon kratkog vremena je shvatio da će njegova karijera propasti ukoliko se ne vrati u Evropu.

'Ovo je ono što sam morao uraditi da bih ostao u engleskom nacionalnom timu koji mi mnogo znači. Tad sam imao nekoliko opcija, no odlučio za se za AC Milan, ta prilika mi je bila najprimamljivija', izjavio je Beckham magazinu Now.

'Naravno, teško je kad suprug i otac živi na drugom kraju svijeta. To je konstatna borba. Victoria se bunila zbog mog odlaska, ali dobro me upoznala u posljednjih deset godina i zna da sam donio ispravnu odluku', dodao je slavni fudbaler.

Iako ima 34 godine, David Beckham je u mnogo boljoj formi nego što je to velik broj njegovih mlađih kolega s fudbalskih terena. Kako pišu tabloidi, sportski ljekari Beckhamu su prognozirali još pet do šest godina uspješne karijere.

'Kad jednom dođete u Milan, jednostavno ne želite otići i napustiti tu ekipu. Atmosfera u klubu je nezamjenjiva', zaključuje Beckham.