'Oscar za najgoru haljinu'
0

Modni promašaji na crvenom tepihu

Sarajevo-x.com
Glumica zaista izgleda grozno u providnoj haljini, s lošom frizurom i nimalo odgovarajućom torbicom
Svečanost dodjele Oscara je pred nama. Na crvenom tepihu će, kao i svake godine, slavni pokazati neke od svojih najljepših haljina i odijela. Modni dizajneri s nestrpljenjem iščekuju trenutak kada će neka od glumica baš u njihovoj kreaciju zakoračiti na crveni tepih, odnosno najskuplju modnu pistu. Ipak, to ne znači da je svaka kreacija savršena. Magazin Now donosi listu od nekoliko totalnih promašaja na crvenom tepihu.

Među slavnim osobama koje su se našle na listi najgore odjevenih na dodjeli Oscara je slavna Kate Hudson. Naime, ona se 2001. godine pojavila u providnoj haljini koja joj zaista nije odgovarala, a njenom lošem stylingu doprinijela je i užasna frizura.

Prelijepa Uma Thurman 2004. godine pojavila se na dodjeli Oscara u kreaciji Christiana Lacroixa. Međutim, haljina joj zaista nije odgovarala. Izgleda je kao da je izletjela ispod tuša, ogrnula se zavjesom, pričvrstila je kaišem i izletjela iz kuće.

To da je izgledala grozno u ovoj haljini priznala je i sama Uma Thurman.

Na listi se još našla i pjevačica Cher, američka glumica Geena Davis, koja je 1992. godina još uvijek žudjela za 80-im godinama prošlog stoljeća, zatim Susan Saradon koja se 1993. godine pojavila u blještavoj kreaciji Calvina Kleina.

Na listi je i Kim Basinger koja je 1990. godine na dodjelu Oscara došla u vlastitoj kreaciji, što je naravno bio totalni promašaj, te Gwyneth Paltrow, a zatim i pjevačica Celine Dion.