Ima 86 godina
71

Mnogi zabrinuti za Morgana Freemana, njegovo zdravlje je sve gore: Tužno je gledati ga ovakvog

I. S.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Novi snimak legendarnog Morgana Freemana zabrinuo je njegove fanove s obzirom na to da se vidi da je njegovo zdravstveno stanje sve gore.

Paparazzi su ga "uhvatili" u New Yorku dok je napuštao zgradu te ulazio u automobil. Znatno je smršao te su ga mnogi jedva prepoznali.

"Tužno je gledati ga ovakvog", "Izgleda da je vrijeme da se oprostimo od glumaca koje su naše djetinjstvo učinili ljepšim", "Kada on umre, to će biti veliki gubitak za svijet", neki su od komentara.

@underratedsimpsons Golden years of a silver screen icon. #morganfreeman ♬ Brooks Was Here - Thomas Newman & Hollywood Studio Symphony

Neke je zanimalo i zbog čega Freeman nosi kompresijsku rukavicu na jednoj ruci. Naime, on je 2008. doživio saobraćajnu nesreću. Sletio je u jarak, a ljekari su morali da koriste hidraulične makaze da ga oslobode iz vozila. Imao je višestruke prijelome kostiju i proveo je više od četiri sata na operaciji.

Nije mogao pomjeriti lijevu ruku, počela je da otiče te je odlučio nositi kompresijsku rukavicu kako bi ublažio simptome. Ima trajno oštećenje živaca i nepodnošljiv bol u ramenu u ramenu.

Njegovu prijatelji su u augustu ove godine objavili da je izgubio više od 25 kilograma. Zbog infekcije je morao odgoditi poslovni put u Evropu.