Otišao u penziju
89

Mladen Grdović tužio kćerku jer nema dovoljno novca da joj isplaćuje alimentaciju

I. S.
Foto: Pixsell/Neva Žganec
Foto: Pixsell/Neva Žganec
Hrvatski pjevač Mladen Grdović tužio je kćerku Saru zbog alimentacije.

On je uspio dokazati da zarađuje premalo pa je tako smanjen iznos alimentacije koju isplaćuje Sari, prenosi Večernji list. Ovu odluku donio je Općinski sud u Zadru.

"Umjesto iznosa od 3.750 KN (974 KM), koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. maja 2019. godine, doprinos iznosi 1.000 KN (259 KM) počevši od 10. oktobra 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana", dio je presude.

Sara je u maju postala punoljetna pa je Grdović podnio tužbu i poručio da joj je dovoljno 259 KM alimentacije. Pjevač je 2020. godine otišao u prijevremenu penziju i dobija 2.895 KN, odnosno 752 KM.

Grdović je kazao kako je ljetos vidio da Sara radi kao konobarica. Ovo je napisano u sudskoj presudi koja je potvrdila da on ne može izdvojiti više novaca za kćerku.

Muzičar je na sudu također tvrdio na sudu je tvrdio da zbog pandemije nije imao nastupe, da je mu je narušeno zdravlje te da je zbog brakorazvodne parnice s bivšom suprugom Brankicom ostao zbog velikog djela imovine koju je stekao u 40 godina karijere.

"U liječničkom nalazu Opće bolnice Zadru, Odjela za kardiologiju razvidno je da je tuženik 29. septembra 2020. bio na obradi te se iznova 2. marta 2022. žalio na nelagodu u prsima i na intoleranciju napora zadnjih mjesec dana te mu je postavljena dijagnoza I. 71 ( A. aort. abscedens H. arterialis)", napisano je u presudi suda koji je uvažio da Mladen ne može nastupati.

U zaključku je napisano da je tužitelj dokazao činjenicu promijenjenih okolnosti u odnosu na razdoblje od kada je donesena presuda kojom mu je bilo određeno da na ime uzdržavanja svoje kćerke plaća uzdržavanje u iznosu 3750 KN (975 KM), budući da je sada u penziji i pogoršanog zdravstvenog stanja, a koje činjenice tužena nije ničim osporila.

Večernji list je pokušao dobiti Grdovićev komentar, ali on nije odgovarao na pozive.