Staples Center
0

MJ posljednji put pod svjetlima reflektora

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Porodica i prijatelji slavnog Michaela Jacksona okupljaju se da odaju posljednju počast ovom velikanu pop muzike u losanđeleskom Staples Centru.

Iznenada preminulog muzičara ispratit će milioni obožavatelja, kako oni koji su imali tu sreću da dobiju ulaznice za memorijalnu ceremoniju, ali i brojni drugi koji će ovaj događaj pratiti putem direktnog TV prenosa koji počinje u 18 sati po našem vremenu.

Jackson je preminuo prije 12 dana u 50. godini u svom iznajmljenom domu na Bel Airu. Za sobom je ostavio troje maloljetne djece. U svijetu muzike će ostati poznat kao legenda i jedan od najboljih zabavljača koji su hodali Zemljom.

Mnogo fanova sa i bez ulaznica okupilo se pred kapijom Staples Centra, ali i groblja Forest Lawn gdje bi Jackson u privatnosti porodice trebao biti ukopan. Ovaj događaj će uživo prenositi mnoge TV stanice u svijetu, a za učešće na komemorativnom koncertu prijavilo se 1,6 miliona ljudi. Mnogi od njih ostavili su svoje poruke ispred objekta u kojem je Jackson uvježbavao svoj planirani povratnički show.

Bio je i ostao ikona, a najveća komemoracija ikad priređena dokaz je da će legenda ostati živjeti u srcima poklonika širom planete.

Pogledajte snimak njegove posljednje probe.