Interna istraga
7

Misterija haljine koju je nosila Lady Gaga: Na aukciji ponuđeno čak 19.000 dolara

M. N.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Haljina Velantino Haute Couture koju je Lady Gaga nosila na dodjeli Golden Globesa, povučena je s aukcije nekoliko minuta nakon što je dostigla cijenu 19.000 dolara.

Glasnogovornik aukcijske kuće Nate D. Sanders Auction Jouse potvrdio je ovu informaciju. Autentičnost haljine nikada nije potvrdio dizajner Pierpaolo Piccoli, a slučaj nije komentirala ni Lady Gaga. Postojale su sumnje da je haljina ukradena.

Prema policijskom izvještaju, dojava o navodno ukradenoj dizajnerskoj haljini koja se prodaje na aukciji zaprimljena je 25. oktobra. Utvrđeno je da krađe nije bilo.

Preciznije, dugogodišnja spremačica Sara donijela je haljinu na aukciju. Pronašla ju je u sobi u hotelu Beverly Hilton dok je čistila dan nakon dodjele Golden Globesa i ostavila u dijelu "izgubljeno i pronađeno", S obzirom da se nakon osam sati niko nije javio, haljina je postala Sarino vlasništvo.

S druge strane, Sara tvrdi kako joj je Lady Gaga lično poklonila haljinu, ali nema dokaza za to niti na haljini ima ikakvih oznaka koje bi potvrdile da je riječ o originalu.

Aukcijska kuća provodi internu istragu nakon čega će biti odlučeno da li će opet prodavati ovu haljinu