Zaplakala zbog domovine
52

Miss Ukrajine komentarisala odnos s predstavnicom Rusije: Pokušavala se fotografisati sa mnom

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Miss Ukrajine Viktorija Apasenko komentarisala je odnos s ruskom predstavnicom Annom Linnikovom na takmičenju za Miss Universe, a potom je objavljen i video u kojem kroz suze govori o domovini.

Ukrajinka Viktorija Apasenko prethodno je privukla pažnju je privukla pažnju na predtakmičenju Miss Universe kada se pojavila u kostimu inspiriranom arhanđelom Mihaelom.

Po završetku takmičenja komentarisala je i odnos s ruskom predstavnicom Annom Linnikovom. Za ukrajinski TV kanal TSN News kazala je da napori da je diskvalifikuju nisu uspjeli.

"Dosta smo radili na tome, ali ona je dobila američku vizu i to je presudilo njenom učešću na takmičenju. Ako su joj Amerikanci dali vizu, organizacioni komitet ne može odbaciti takmičarku", pojasnila je.

Apanasenko je prokomentarisala i napore ruske takmičarke da se fotografiše pored nje na izboru.

"Nju je njen organizacioni komitet zadužio da napravi selfie sa mnom", rekla je Ukrajinka.

"I ovo nije prvi put da je to pokušala. Imam samo jedno pitanje za nju i do sada nisam dobila odgovor - podržava li politiku svog predsjednika koji je započeo rat u Ukrajini ili ne. Nekoliko puta su se nudili da naprave 'prijateljski snimak'", kazala je.

Također, nakon toga se oglasila i na svom Instagram profilu te se zahvalila organizatorima takmičenja da još jednom ukaže na rat u Ukrajini.

"Hvala Miss Universeu na prilici da cijelom svijetu još jednom ispričam događaje koji se sada događaju u Ukrajini. Također, posebna zahvalnost Poljskoj za pružanje utočišta i zaštite našim sunarodnicima. Odlučila sam ostati volontirati u Ukrajini jer znam da moram zaštititi svoje ljude. Mislim da bih mogla izgubiti cijelu porodicu", ispričala je kroz suze Viktorija.