Naomi Campbell
0

"Mislila sam da neću doživjeti 40. rođendan"

Sarajevo-x.com
Gađala je svoje asistente dijamantima optočenim mobitelom, galamila je na stjuardese u avionu, maltretirala svoje osoblje, nedavno je udarila i svog vozača, no Naomi Campbell tvrdi kako se sada želi promijeniti. Za dva mjeseca, tačnije 22. maja, proslavit će svoj 40. rođendan, za koji kako kaže nije ni sanjala da će doživjeti.

"Mislila sam da nikada neću doživjeti taj rođendan. Bilo je vremena kada mi je bilo teško da se pogledam u ogledalo, jer mi se nije sviđalo ono što vidim. Period između 1998. i 2005. godine je bio veoma težak za mene. Morala sam sama sa sobom riješiti neke stvari, vidjeti šta mi je bitno u životu, čime nisam zadovoljna i šta želim promijeniti. Problem je i u tome što manekenke stalno putuju. A, mene je bilo strah sjesti i suočiti se sa svim mojim problemima“, počinje svoju priču slavna Crna pantera za magazin Live.

Manekenka, koja je imala velikih problema i sa alkoholom i drogom, kaže kako nikada sebe nije smatrala savršenom. Nije znala kako da se nosi s problemima pa je to rješavala bijesom. No, sada žali zbog svega toga i želi da se promijeni.

"Svako zna šta sam sve prošla. Ali i ja sam čovjek i ja griješim. Ne poričem svoje greške. Nisam ponosna na dosta stvari iz svog života“, ispričala je slavna Naomi dodajući kako joj je porodica uveliko pomogla, te kako cijeni i poštuje isključivo iskrene ljude.

Njena želja za 40. rođendan je da se promijeni i da počne pomagati ljudima. Kaže kako ne želi biti talac svog ponašanja u prošlosti i kako će se truditi da ljude tretira s poštovanjem.

"Sazrela sam. Želim mirniji život. Stvari koje ljude interesuju kada imaju 20 godina blijede kako se približavaju 40.“

Inače, karijera Naomi Campbell počela je još kad je imala sedam godina i kada se pojavila u spotu Boba Marleya "Is This Love?". Zatim je plesala step u spotu za pjesmu "Culture Club", a već sa 15 godina pojavila se na naslovnici magazina Elle. Dvije godine kasnije postala je dio historije kao prva crna manekenka na naslovnici francuskog Voguea.

Njeno djetinjstvo uopšte nije bilo bajno kao što je njena karijera. Otac je napustio i nju i njenu majku kad joj je bilo samo dva mjeseca. Majka Valerie, zarađivala je kao plesačica, a o malenoj Naomi brinula je dadilja.

No, još u tinejdžerskom dobu njena karijera krenula je uzlaznom putanjom. Ubrzo je postala jedan od najtraženijih i najplaćenijih modela.

Poznata je i po brojnim incidentima, zbog kojih je odrađivala nekoliko sati društveno-kosrisnog rada. A, sjenu na njenu karijeru bacila je i upotreba droga i alkohola.

Izlaz iz tog pakla potražila je u humanitarnom radu, a inspiraciju joj je dao Nelson Mendela kojeg je upoznala 1992. godine.

Kaže da joj je Mendela, kojeg zove svojim počasnim djedom, veoma pomogao i zahvaljujući kojem je nastavljala dalje i u teškim trenucima.

"Nisam savršena. Mnogo radim na sebi, ali trudim se da ispravim svoje greške", zaključila je Crna pantera koja je trenutno u vezi sa ruskim milijarderom Vladislavom Doroninom.