Showbiz
0

Mischa Barton uvjetno puštena na slobodu

Sarajevo-x.com
Glumica Mischa Barton, koja je glumila u TV seriji “The O.C.”, je uvjetno puštena, uz nadzor, na slobodu u trajanju od tri godine, a određen joj je i program za edukaciju o alkoholnom dejstvu, koji mora pohađati.

Kao dio odredbe, koja je poštedjela rođenu Londonku izdržavanja zatvorske kazne, tužioci su se odlučili na odbacivanje optužbe za posjedovanje marihuane i na vremenski skraćeno oduzimanje vozačke dozvole.

Dvadesetdvogodišnja Bartonova nije pratila sudski proces. Mischa shvata ozbiljnost situacije i preuzela je punu odgovornost za počinjeni krivični prekršaj, izjavio je njen odvjetnik Anthony V. Salerno.

U dodatku izdržavanja uslovne kazne, Bartonovoj je naređeno da završi tromjesečnu edukaciju o utjecaju alkohola, a određena joj je novčana kazna u iznosu od 2.000 američkih dolara, odluka je losanđeleskog suda.

Mischa Barton, poznatija kao Marissa Cooper u TV seriji “O.C.”, napravila je prekršaj 27. decembra prelazeći autom iz jedne trake u drugu, a nije upalila ni svjetla kad je trebala skrenuti i ući u područje West Hollywooda.

Bartonova je ranije zbog prekršaja provela sedam sati u zatvoru prije nego što je puštena uz jamčevinu od 10.000 američkih dolara, objavio je Reuters.