Poklon koji mnogo znači
30

Mirzu Mustafagića rasplakao znak pažnje žene koja boluje od raka: Evo zašto je ova priča vrijedna

I. S.
Screenshot: Instagram/mirzamustafagic
Screenshot: Instagram/mirzamustafagic
Bh. bloger Mirza Mustafagić je do suza bio dirnut znakom pažnje Senke Dervišević koja boluje od raka te joj se srdačno zahvalio.

"Evo zašto je cijela ova priča vrijedna. Zbog ovih emocija i novih prijateljstava. Senka Dervišević je žena koja je radila kao medicinska sestra na dječijoj onkologiji, a danas je ona ta koja se liječi od te odvratne bolesti. Senka je bila tu sve vrijeme moje priče i jedan je od glavnih razloga zašto sam rekao - moramo pomoći tim ljudima", naveo je.

Dodao je da je Senkin sin Faris prodavao njenu knjigu "Alhemija duše" kako bi joj pomogao da plati lijek.

"Ženi koja je spašavala život, sistem sada ne pomaže. Pa koliko je to tužno?! S druge strane, koliko me je ganulo to da je ona svoj prije svega trud, a potom i novac uložila da meni kaže hvala za sve. Ja sam se večeras isplakao u videu koji je na mom YouTube kanalu, ali emocija je sve. Hvala, Senka, na najvažnijoj emociji, a to je ljubav", napisao je.

U videu je, između ostalog, spomenuo kako su upravo ovo stvari zbog kojih sve radi, nikakve politike niti bilo šta drugo. Napomenuo je da je riječ o osobama koje se bore u najstrašnijim uslovima, a opet misle na ljude koji im pomognu.

Kao što je poznato, Mustafagić je s Fondacijom tuzlanske zajednice pokrenuo kampanju "I ti možeš biti ta osoba". Cilj je omogućiti pacijentima udobniji boravak tokom liječenja na Klinici za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC Tuzla. Dosad je prikupljeno više od 300.000 KM. Novac možete donirati na doniraj.ba.