Veliki poklon
90

Miranda Kerr i Evan Spiegel obradovali 285 studenata tako što su im otplatili školarine

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manekenka Miranda Kerr i njen suprug Evan Spiegel, koji je vlasnik Snapchata, obradovali su 285 studenata privatnog fakulteta Otis College of Art and Design u Kaliforniji tako što su im otplatili školarine.

Naravno, studenti su bili izuzetno sretni što neće morati nastaviti brinuti o otplaćivanju školarina. Srdačno su se zahvalili ovom slavnom paru.

"Odmah sam briznula u plač. Nisam mogla vjerovati da se ovo zaista dogodilo", kazala je studentica Hope Mackey za Los Angeles Times.

"Većina nas ima problema s pronalaskom posla zbog pandemije. Ovo nam predstavlja veliko olakšanje. Teret nam je pao s ramena", rekla je studentica Yaritza Velazquez-Medina.

"Bio sam u velikim dugovima. Oni više ne postoje i drago mi je da više nemam razloga za brigu", naveo je Farhan Fallahifirooz.

Kerr i Spiegel nisu htjeli otkriti koliko novca su izdvojili, ali je poznato da je riječ o više od 10 miliona dolara, koliko je iznosila prethodna donacija spomenutom fakultetu.

Inače, Spiegel (31) je 2011. godine napravio popularnu aplikaciju Snapchat, a 2015. postao je najmlađi milijarder na svijetu.