Jure je u snu
0

Milla i danas ima noćne more od zombija iz Resident Evila

Sarajevo-x.com
Iako je očekivala da će se navići na strahote horor filma "Resident Evil", u kojem tumači jednu od glavnih uloga, glumica Milla Jovovich i danas pati od noćnih mora.

Horor sa zombijima, u čija četiri nastavka je Milla glumila, počeo se prikazivati od 2002. godine, a glumica je ostala iznenađena kako je jedno "relativno normalno iskustvo toliko utjecalo na njenu podsvijest".

"Proživljavam noćne more zbog zombija", izjavila je za list Mail on Sunday. "Rad na tim filmovima prožima moju podsvijest. Ja zapravo i ne volim horor filmove, ali sam deset godina živjela u svijetu horora."

Jovovich se nije libila ni da detaljno govori o tom problemu.

"(U snovima) me jure, veoma su mi blizu. Uvrnuto je jer je samo snimanje filma bilo zaista normalno. Zombiji su na setu pili kafu, pušili i razgovarali. To je tako banalno. Ipak, kad nekad zatvorim oči, prate me", ispričala je glumica.

Peti nastavak filma nastalog na osnovu videoigre nazvan je "Resident Evil: Retribution" i u kinima će se naći u septembru 2012. godine. Upravo je Jovovich u maju otkrila naziv ovog nastavka.