Teška sudbina
158

Milić Vukašinović o troškovima pokojne kćerke Maje: Taj stan je pojeo heroin

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Muzičar Milić Vukašinović govorio je o problema s novcem s kojima se susreo nakon što je njegova kćerka Maja Avdibegović preminula.
Ona je živjela u Sarajevu u stanu koji je bio pod hipotekom, a otac joj je slao novac kako bi je na vrijeme otplaćivala. Novac je potrošila na konzumiranje narkotika. Mjesečne režije također nisu bile plaćene.

Milić je nakon kćerkine smrti htio prodati ovaj stan kako bi novac od njega uložio u kupovinu stana u Beogradu jer godinama živi kao podstanar. Međutim, u ovoj namjeri nije uspio jer je sav novac dao kako bi otplatio Majine dugove.

"Tačno je sve, nažalost. To je bio divan veliki stan, na odličnoj lokaciji. Stan sam prodao, ali sam sav novac morao da dam kako bih isplatio tu hipoteku, koja je bila ogromna i režije, koje Maja nije plaćala godinama. Zašto nije plaćala? Zbog droge. Heroin je pojeo taj stan. Ne znam ni sam koliko sam joj novca slao za taj stan, a ona je sve to trošila na drogu. To sam tek kasnije saznao. Zbog toga nismo mogli da kupimo stan u Beogradu. Stan su kupili fini ljudi, za svoju kćerku studenticu", rekao je Milić za Kurir.

Maja je preminula 2018. godine. Njen otac je svoju bol opisao u pjesmi "Razlog da postojim".

"I danas i prije i bilo kada, od onog trenutka kada ste suočeni s gubitkom rođenog djeteta, svu radost i ljepotu života više nikad ne možete doživjeti u onom obimu kako je to bilo prije tog gubitka", kazao je Milić ranije.