Showbiz
0

Miley Cyrus: Ne osjećam se ni kao muško ni žensko

Klix.ba
Miley Cyrus (Foto: EPA)
Miley Cyrus (Foto: EPA)
Američka pjevačica Miley Cyrus u novom intervjuu za Variety progovorila je otvoreno o svojoj panseksualnosti i otkrila da je njena prva veza bila sa djevojkom.

Cyrus se već duže vrijeme vodi kao aktivistica za prava LGBTI osoba, a prošle godine otkrila je da je panseksualka. Ova seksualna orijentacija podrazumijeva da seksualni izbor osobe nije ograničen biološkim spolom, rodom niti rodnim identitetom. Cyrus je isto tako otkrila da je rodno fluidna, što znači da se ne osjeća ni kao muško ni žensko, da se ne uklapa u ustaljene rodne uloge.

"Svoj cijeli život nisam razumjela svoj rod niti svoju seksualnost. Mrzila sam riječ 'biseksualno' jer me to stavlja u određenu ladicu. O ljudima ne razmišljam kao dječacima i djevojčicama. Oči su mi se počele otvarati u petom ili šestom razredu. Moja prva veza bila je s curom. Odrasla sam u veoma religioznoj južnjačkoj porodici. Univerzum mi je dao moć da shvatim da ću biti OK. Čak i kada moji roditelji nisu razumjeli, osjećala sam da će doći dan kada hoće", rekla je Cyrus.

Naposljetku se pokazalo da je imala pravo i da su je roditelji prihvatili. Cyrus navodi da se nikada nije vidjela kao žensko ili muško te da su osobe koje se ne identificiraju kao nijedna od dvije binarne rodne uloge imale najveću privlačnost za nju.

Cyrus navodi da nije heteroseksualna niti homoseksualna.

"Jednom kada sam svoj rod shvatila bolje, tada sam bolje shvatila i svoju seksualnost", rekla je Cyrus.