Bila njena studentica
92

Milena Radulović: Supruga Mike Aleksića je njegov sudionik, nismo žene koje su skočile na njenog muža

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Srbijanska glumica Milena Radulović je u novom intervjuu govorila o učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, kojeg je optužila za silovanje te njegovoj supruzi Biljani Mašić Aleksić.

Kao što je već poznato, on joj je na posljednjem ročištu u Višem sudu u Beogradu postavljao pitanja.

"Zakon mu dozvoljava da postavlja pitanja. Znala sam da postoji ta mogućnost. Četiri djevojke su svjedočile prije mene i on to svoje pravo nije koristio, ali imala sam osjećaj da će ga htjeti iskoristiti u mom slučaju i to je i napravio. Iskreno se nadam da ću sada konačno imati pravo biti djevojka i glumica, da više neću morati pričati o tome. Voljela bih malo nekih bezazlenijih tema", rekla je u tokom gostovanja na K1 televiziji.

Dodala je da se Aleksić na posljednjem ročištu derao. Ipak, više je nije strah njega i nastavlja hrabro svjedočiti.

"Prije prvog ročišta mi nije bilo dobro. Podnijela sam dobro to prvo ročište. Ja se danas ničega ne plašim. Od jučer, kada mi je on postavio pitanja tako agresivno i sve vrijeme je vikao, što je cijela sudnica vidjela i čula, kada mi se poslije toliko godina obratio tim tonom koji pamtim iz djetinjstva - upravo tim tonom o kojem govorim sve vrijeme i govorila sam na sudu. Tonom kojim je, kada smo bili mali, ulijevao strahopoštovanje, strah, vrhunski autoritet, ton kog smo se mi kao mali plašili i baš smo se nadali da će to što prije proći, on je mene tim tonom ispitivao i nisam imala strah. Osjetila sam se kao da sam na satu, kada sam bila mala, ali me nije uzdrmao i povrijedio", kazala je.

Glumica se složila s Aleksićem kada je rekao da je njegova supruga Biljana "najbolji profesor na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu". Ipak, nju smatra njegovim sudionikom.

"Složila sam se, ali sam istaknula da je ona njegov sudionik, na što je skočio advokat koji me pitao kako ona može biti sudionik. Ja sam to obrazložila. Nevažno je pitanje je li njegova žena znala. Ona danas, kao jedna vrhunski inteligentna žena, ima pristup toj optužnici, mi smo u javnoj optužnici. Ona zna da su tih 16 prijava djeca, žene, koje je ona odgajala. Nismo mi neke žene koje su skočile na njenog muža, mi smo te djevojčice koje su tamo rasle, koje su oni odgajali, koje su gledali kako imamo sedam pa devet pa dvanaest pa osamnaest. Ona je odlučila, ne osuđujem je, da stane i da kaže da smo lagale, a jako dobro zna da nismo. Šesnaest prijava od djece koju si odgajala", kazala je.

Dodala je da je Biljana bila četiri godine bila jako važna u njenom životu, s obzirom na to da je bila njena studentica.

"Voljela me je i ja sam nju voljela, to se ne dovodi u pitanje. Ona je jako pametna žena, svjesna svega. Na kraju, i ona mu je bila učenica. Ona je isto prošla kroz ovo što smo mi prošle, priznala to sebi ili ne, tako da ona jako dobro zna da je sve ovo istina. U tom smislu sam rekla da je sudionik. Ona je sudionik u laži koju on i dalje pokušava plasirati. Želi održati realnost koju je nama plasirao u toj školi, a to je realnost apsolutne moći, manipulacije i agresije. To upravo dokazuje način na koji je on meni postavljao pitanja i što je cijela sudnica vidjela", ispričala je Radulović.