Novi biznis boksera
462

Mike Tyson otvara plantažu za uzgoj marihuane

Klix.ba
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Najveći razbijač u historiji boksa Mike Tyson planira iskoristiti nedavno legalizovanu prodaju marihuane u rekreativne svrhe u Californiji. Iron Mike, kako ga i danas zovu, otvorit će sa poslovnim partnerima plantažu na osam hektara.

"Ranč Tyson" će obuhvatiti i školu za farmere u kojoj će učiti kako da uzgajaju i istražuju učinke medicinske marihuane. Ovaj prostor će uključivati vlastiti amfiteatar i luksuzni kamp.

Pedesetjednogodišnjak će plantažu otvoriti nedaleko od Nacionalnog parka Death Valley zajedno sa partnerima Jayjom Strommenom i Robertom Hickmanom.

California je postala sedma savezna američka država u kojoj je zakonom osobama starijim od 21 godine dopušteno korištenje marihuane u rekreativne svrhe. Ovo podrazumijeva legalno posjedovanje, transportovanje, nabavku, potrošnju i distribuciju do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane.

Prodaja marihuane u medicinske svrhe tamo je legalizovana još 1996., a ovo tržište će zahvaljujući novim zakonima zasigurno rasti.