Showbiz
0

Mike Tyson je bio seksualno zlostavljan kao dijete

Klix.ba
Mike Tyson je otkrio kako je bio seksualno zlostavljan kada je imao samo sedam godina. Njegov zlostavljač bio je stranac koji ga je presreo na ulici u Brooklynu.

Četrdesetosmogodišnji bokser iznio je ovo šokantno otkriće u radijskom intervjuu u emisiji The "Opie and Jimmy Show".

"Presreo me na cesti i zgrabio. Bio sam dijete, on je bio stariji čovjek. Zlostavljao me, seksualno napastvovao i radio grozne stvari. Nikada ga više nisam vidio", rekao je Tyson.

Kazao je kako je uspio nekako pobjeći i da mu se tako nešto nikada više nije dogodilo. Nije rekao nikome o ovom slučaju, pa ni policiji.

"Samo sam nastavio sa svojim životom. Ne znam da li me to promijenilo. Ne prisjećam se toga uvijek. Ne stidim se se toga što se dogodilo, ali ne govorim o tome", rekao je Tyson.

Čelični čovjek bio je svjetski prvak u boksu 1980-ih godina, a 1992. godine optužen je za silovanje tinejdžerske misice Desiree Washington u Indiani i odslužio je tri godine zatvora.

Nakon toga, postao je poznat po tome što je ugrizao za uho protivnika Evandera Holyfielda 1997. godine zbog čega je diskvalifikovan i privremeno suspendovan iz svijeta boksa. U 2003. godini proglasio je bankrot, a tri godine poslije povukao se iz profesionalnog boksa.

Od tada se pojavio u nekoliko televizijskih showa, te u hit komediji "Mamurluk". Prošle godine objavljena je njegova autobiografija "Mike Tyson: Undisputed Truth".

U njoj je otkrio kako je njegova majka izgubila posao kada mu je bilo sedam godina i izbačeni su iz stana. Tada se počeo baviti sitnim kriminalom. Krao je u kućama šta god bi mu ruke dohvatile kroz prozor. Imao je teško djetinjstvo, ali vječiti uzor bio mu je Muhammad Ali.