Snima novi film
8

Michelle Pfeiffer se nakon četiri godine vraća u Hollywood

Klix.ba
Michelle Pfeiffer (Foto: EPA)
Michelle Pfeiffer (Foto: EPA)
Glumica Michele Pfeiffer nije se pojavila u novom filmu ili seriji već četiri godine, a kako je otkrila za E News, razlog njenog nestanka iz Hollywooda su opreznost i obaveze iz privatnog života.

Njena posljednja uloga bila je u filmu The Family 2013. godine, kada je sarađvala sa Robertom De Nirom.

Postala izbirljiva

"Nikada nisam izgubila ljubav prema glumi. Snimajući filmove zaista se osjećam kao kod kuće. Međutim, postala sam prilično oprezna u tome šta snimam, gdje snimam, koliko sam odsutna od kuće i koliko se to uklapa sa rasporedom moje djece. Vremenom sam postala toliko izbirljiva. I onda, ne znam, vrijeme je samo prolazilo", kazala je Pfeiffer za E News.

Glumica je godinama pokušavala naći kvalitetnu ulogu, ali nije imala baš puno uspjeha u tome. Ali, svi ljubitelji njene glume moći će je gledati u filmu Barry Levinsona The Wizard of Lies koji izlazi sljedećeg mjeseca. Pfeiffer će se u ovom filmu pojaviti u tihoj, ali efektivnoj ulozi Ruth Madoff.

"Sada sam otvorenija i stvarno želim raditi jer ja to mogu. Proteklih godina imala sam zaista nekoliko zanimljivih prilika. Zatim su se dešavale i čudne situacije sa Annette Bening. Ja sam trebala glumiti u filmu Bugsy, ali ona je dobila ulogu. Onda je ona trebala glumiti u Batman Returns, ali uloga je pripala meni", ispričala je Pfeiffer.

Strast za glumom

Iako je nestala na nekoliko godina, Pfeiffer nikada nije izgubila strast za snimanjem filmova. Kaže da se često susreće sa mladim glumcima koji ne mogu pronaći strast za glumom.

"Uvijek razgovaram sa mladima. Sasvim je uredu da neko nema strast za nečim, ali kada mladi pronađemo strast, onda je to pravi blagoslov", istakla je glumica.

Iznenađujuće je što ona nije mislila kako će postati glumica. Rođena je u Južnoj Kaliforniji i priča kako je uvijek živjela izolirano od svih zabavnih dešavanja.

"Nisam mnogo išla u kino. Moja majka nije znala voziti, a ocu nisam mogla smetati. Tako da, ustvari nisam nigdje ni išla. Sjećam se da sam jedino ostajala budna po cijelu noć gledajući stare filmove na televiziji", prisjetila se Pfeiffer.

U novoj nadolazećoj američkoj drami The Wizard of Lies, Pfeiffer će ponovo sarađivati sa velikim Robertom De Nirom. Film je baziran na istoimenom romanu Diane B. Henriques i u njemu De Niro tumači lik biznismena Bernarda Madoffa koji krije veliku tajnu, a Pfeiffer glumi njegovu suprugu Ruth Madoff.