Na 25 jezika
34

Michelle Obama objavljuje memoare s fotografijama iz privatnog života

Klix.ba
Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama otkrila je naslovnicu svoje nove knjige memoara pod nazivom "Becoming" u kojima će se naći i nikada ranije objavljene fotografije iz njenog privatnog života.

Obama je podijelila fotografiju naslovnice na društvenim mrežama naglasivši kako je proces pisanja ove knjige bio veoma značajan za nju i jedan vid prosvjetljenja.

Podijelila je i neke od fotografija koje će se naći u knjizi, među kojima su jedna iz njenog djetinjstva i jedna s vjenčanja s Barackom.

"Dok pripremam knjigu za objavu ove jeseni nadam se da ćete je doživjeti kao svoju priču i da će vam pomoći u vjerovanju da možete postati šta god želite. vaša je priča ono što imate sada i što ćete uvijek imati. #Becoming", napisala je.

Istakla je kako su je sva iskustva navedena u memoarima oblikovala, od djetinjstva u Chicagu, majčinstva, do trenutka kada je postala prva dama SAD-a.

"S dubokom iskrenošću opisuje trijumfe i razočarenja, javna i privatna i priča nam svoju priču koju je doživjela, svojim riječima i terminima", napisala je izdavačka kuća.

Knjiga će biti objavljena u novembru na 25 jezika. Milion kopija će biti donirano neprofitnoj organizaciji "First Book".