Američki tabloidi
0

Michael Jackson usvaja još jedno dijete

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Poznati pjevač Michael Jackson nedavno je kontaktirao jednu britansku agenciju za usvajanje djece jer želi 'proširiti porodicu'.

'Kralj popa' navodno želi još jedno dijete pa je kontaktirao uglednu britansku agenciju za usvajanje djece.

'Njegova djeca su njegov život. Michael nigdje ne ide bez njih, a najveće mu je želja da ima još barem jedno dijete', izjavio je jedan Jacksonov prijatelj magazinu Sunday Express.

'Michael je napokon počeo vraćati svoj stari ugled, fanovi jedva iščekuju najavljene koncerte, a sudske tužbe te priče oko bankrota za Michaela su prošlost. Ovo je njegov novi početak', dodao je izvor.

Michael Jackson rođen je u američkoj državi Indiani 1958. u mnogobrojnoj i muzički talentiranoj porodici Jackson. Svoju karijeru započeo je sa 7 godina kao pjevač u grupi The Jackson 5 koju su njegova starija četiri brata i 'plesno čudo od djeteta', Michael.

Jedan je od najkontroverznijih pjevača današnjice čiji je život postao dio pop kulture. Jackson je i ponosni autor 'Thrillera' najprodavanijeg albuma svih vremena.

Nekad ogromno bogatstvo Jackson je potrošio na advokate koji su 'kralja' branili zbog optužbi za seksualno zlostavljanje djece koje nikad nisu potvrđene. Jackson je isplaćivao velike svote za sudske nagodbe s roditeljima navodno zlostavljane djece.

Kralj popa je ovog mjeseca najavio svoju veliku povratničku turneju po Velikoj Britaniji, a svi koncerti su rasprodani u roku od nekoliko dana.