Las Vegas
0

Michael Jackson u invalidskim kolicima

Sarajevo-x.com
Kralj pop muzike Michael Jackson još jednom je pokazao da mu 'nisu sve na broju'. Na putu prema prodavnici pojavio se u invalidskim kolicima, u pidžami i sa hirurškom maskom na licu, a gurao ga je njegov pomoćnik.

Jasno je da zvijezdama s vremena na vrijeme treba novi izgled, ali, kako piše Daily Mail, popularni Jacko bi morao znati bolje od ovoga.

Kako se približava svom 50. rođendanu, njegov izgled je sve bizarniji. U posjeti prodavnici igračaka u Las Vegasu nosio je i sunčane naočale i bejzbol kapu.

Ovaj teatralni izgled trebao je da zavara ostale posjetioce da ne bi primijetili da je to on, međutim, ironično je što je upravo postao poznat po ovakvim 'izletima'. U kupovini je bio sa svoje troje djece Princeom, Paris i Blanketom koji su takođe bili donekle maskirani.

Ostalo je nejasno da li je ovo samo makretinški trik ili Michaelu stvarno trebaju invalidska kolica da se kreće okolo jer je nedavno imao većih problema sa zdravljem.

Njegovi zdravstveni problemi su počeli 1993. kada je optužen za uznemiravanje djeteta, nakon čega je prestao jesti, te značajno smršao. 1995. je primljen u bolnicu nakon što je kolabirao u toku probe za nastup na televiziji. Ovaj incident prouzrokovao je, kako su izjavili doktori, stres povezan sa napadom panike.

Godinama je ovisnik o različitim lijekovima za ublažavanje boli.

Njegova karijera je u padu iako je album "Thriller" postao sinonim za muzički uspjeh, a Michael je prodao 170 miliona primjeraka svojih muzičkih uradaka širom svijeta.