Van suda
1

Michael Jackson se nagodio sa šeikom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Michael Jackson postigao je vansudsku nagodbu s bahreinskim šeikom koji je tvrdio da mu pjevač duguje sedam miliona dolara nakon što je prekršio potpisani ugovor, saopštila je glasnogovornica pop zvijezde.

Vansudska nagodba znači da Jackson u ponedjeljak neće svjedočiti pred Visokim sudom u Londonu kako je planirano, saopštila je Celena Aponte, javio je AP.

Očekivalo se da brojni novinari i obožavetelji ispune sudnicu u očekivanju uvijek nepredvidivog kralja popa. Aponte je izjavila da je Jackson informisan o nagodbi dok je bio na putu prema Londonu.

"Dok se gospodin Jackson ukrcavao u svoj avion za London, njegov pravni tim ga je upoznao da su strane u principu postigle dogovor. Zato on neće prisustvovati sudskom saslušanju u ponedjeljak", izjavila je Aponte.

Advokat šeika Abdulle bin Hamada al-Khalife iz Bahreina izjavio je da će detalji njegove pravne nagodbe s Michaelom Jacksonom neće biti objavljeni.

Advokat Bankim Thanki izjavio je da su dvije strane postigle povjerljivi dogovor koji će uskoro potpisati.

Al-Khalifa je tvrdio da se pjevač povukao iz niza ugovorenih aranžmana. Šeik je tužio Jacksona i tražio sedam miliona dolara za koje tvrdi da je dao pop zvijezdi.

Ni Jackson ni šeik nisu prisustvovali saslušanju pred Visokim sudom u Londonu.