|

Michael Jackson prodao kontraverzni ranč

Michael Jackson prodao kontraverzni ranč
1
F
FENA
14.11.2008. u 15:16
0
komentara
1

dijeljenja
Michael Jackson prodao kontraverzni ranč Foto: Reuters
Kotraverzni ranč Neverland u Santa Barbari kojeg je 50-godišnji pop veteran Michael Jackson kupio 1988. godine, kada je bio na vrhuncu svoje karijere, za nepoznat iznos prodan je jednoj kompaniji iz Delawarea.
Pjevač na ranču, koji je sadržavao zabavne dodatke poput zoološkog vrta i lunaparka, nije boravio otkada je 2003. godine optužen da je na tom veleljepnom posjedu veličine 10.1171 kilometara kvadratnih zlostavljao maloljetnike.

Prema materijalima sa suda u Santa Barbari, novi je vlasnik tvrtka Sycamore Valley Ranch Co. u vlasništvu multi milionaša Toma Barracka, koja se obavezala podmiriti sve troškove posjeda koji iznose nešto više od 300 miliona dolara.

Kako bi se spasio od potpunog propasta, Michael se navodno namjerava otisnuti na povratničku turneju kako bi zaradio nešto novca, a prvi će nastup održati u Las Vegasu gdje posljednjih sedmica provodi dosta vremena. Ako mu to ipak ne uspije, kao alternativni mu izlaz uvijek može poslužiti ujedinjenje sa braćom iz The Jackson Five grupe.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.