Uzeo ime Mikaeel
10

Michael Jackson prešao na islam

Sarajevo-x.com
Britanski tabloid The Sun u svom izdanju od petka donosi vijest da je popularni američki pjevač Michael Jackson postao musliman i promijenio svoje ime u Mikaeel.

Ceremonija prelaska na islam održana je u vili jednog Michaelovog prijatelja u Los Angelesu, saznaje list, a to se desilo samo nekoliko dana nakon što se 50-godišnjak trebao pojaviti na Visokom sudu u Londonu gdje je tužbu protiv njega podigao šeik iz Bahreina.

Izvor blizak listu izjavio je da je nekadašnji Jehovin svjedok na odluku o promjeni religije došao snimajući novi album u svom kućnom studiju.

Najveći utjecaj na njega imali su producent Phillip Bubal i tekstopisac David Wharnsby, preobraćeni na islam i sa novim imenima - Idris Phillips i Dawud Wharnsby Ali.

"Počeli su s njim razgovarati o svojim uvjerenjima i kako misle da su postali bolji ljudi nakon promjene vjere. Michael je uskoro postao 'zagrijan' za ovu ideju", kaže izvor kojeg citira The Sun.

Jacko je prvo odbio ime Mustafa, koje mu je imam dodijelio, te uzeo ime Mikaeel, što je ime jednog od Allahovih anđela. Ceremonija nakon koje se Michael pomolio Bogu održana je u domu muzičara Stevea Porcaroa koji je komponovao muziku za njegov megapopularni album Thriller.