Fanovi tvrde
0

VIDEO / "Michael Jackson je živ, maskiran i predstavlja se kao Dave Dave"

Sarajevo-x.com
Dave Dave
Dave Dave
Internet stranica na kojoj se tvrdi da je kralj popa Michael Jackson živ, te da se predstavlja kao Dave Dave, čovjek koji je stradao u požaru, bilježi nekoliko miliona posjeta dnevno.

Na brojnim stranicama na intrenetu, kao i na Facebooku i YouTubeu pojavile su se glasine kako se Michael Jackson pojavljujue u brojnim TV showovima i predstavlja kao 33-godišnji Dave Dave, čovjek čije je lice unakaženo još u djetinjstvu u požaru kojeg je podmetnuo njegov otac.

U scenario, kakav je prezentovan na Internetu, zaista je teško povjerovati. Ipak, na jednom forumu objavljeno je kako nema sumnje da je kralj popa živ. Tvrdi se kako postoje dokazi za to, te će javnost i upoznati s njima.

Dave, čije je pravo ime David Rothenberg, je iz Brooklyna u New Yorku. Naime, 1983. godine, kada je imao samo šest godina, otac ga je zapalio.

Bilo je pravo čudo što je Dave preživio, s obzirom da je 90 posto njegovog tijela bilo spaljeno. Iako je obavio niz operacija zauvijek je ostao unakažen.

Daveova majka Marie kasnije je napisala i knjigu o iskušenjima kroz koja je njen sin prolazio, a ta knjiga je ekranizirana. Zahvaljujući tome legendarni muzičar je čuo za Davea, te ga uzeo pod svoje okrilje.

"Sprijateljili smo se i on me pustio da uđem u njegov život, što je veoma neobično za Michaela. No, pružio mi je ruke i prihvatio me kao prijatelja. Sve ove godine nikada me nije pustio da odem", kazao je Dave, student prava koji sada živi u Utahu i koji je promijenio prezime kako ne bi imao nikakve veze sa monstruoznim ocem.

Dave je prošle godine, na dan mise zadušnice za pokojnog pjevača, gostovao i u showu slavnog Larryja Kinga, gdje je govorio o tome kako se upoznao sa legendarnim muzičarem, kako se osjećao kao njegov prijatelj, te o tome koliko mu je Michael zapravo pomogao.

No, upravo taj show doveo je do glasina koje su sada prava internet senzacija, a o tome se uveliko priča na michaeljacksonhoaxforum.com., odakle je priča zapravo i krenula.

Mnogi blogeri istakli su kako je Daveov piskavi glas veoma sličan Jacksonovom. Njegovo lice prekriveno ožiljcima je, navodno, savršeno pokriće za Jacksonovu hiruršku promjenu izgleda, dok je, pak, video sa showa kod Laryja Kinga postavljen nekoliko stotina puta na YouTube, ali sa analizama u ponašanju Davea i Jacksona.

Bloger i administrator na forumu gdje se raspravlja o tome tvrdi kako je Michael Jackson gostovao u showu Larryja Kinga na sam dan svog sprovoda, ali kao Dave Dave.

Administrator stranice na kojoj je objavljena informacija da je kralj popa živ i da se prerušio u Davea Davea je 28-godišnji Holanđanin, koji je sa nekoliko prijatelja istraživao smrt Jacksona.

Navodno, bili su im sumnjivi izvještaji medija, jer su jedni izvještavali da je bio u komi, dok su drugi pak pisali kako je smrt nastupila samo šest minuta prije nego što je ljekar zvanično potvrdio smrt.

Advokat Brian Oxman, koji je i portparol Davea, istakao je kako takve glasine samo odražavaju tugu i žalost fanova koji još nisu preboljeli smrt velikog muzičara.

"On je bio tako značajna ličnost da je ljudima i dalje teško pomiriti se s tim da više nije među živima", kazao je Oxman dodajući kako je Dave izvanredan mladić o kojem se Jackson brinuo bez ikakve nadoknade.

Pjevačka legenda Micaheal Jackson umro je prošle godine u junu u 50. godini života.