Novi sudski proces
1

Michael Jackson je bio utučen i pijan uoči planiranih koncerata

Klix.ba
Michael Jackson
Michael Jackson
Emailovi koje su poslali promoteri koncerata preminulog kralja popa Michaela Jacksona pokazuju da je pjevač uoči planirane turneje 2009. godine bio utučen i u lošem zdravstvenom stanju.

U jednom emailu poslanom na dan konferencije za medije u Londonu, na kojoj se Jackson pojavio i najavio svoj show "This Is It", navodi se da je bio u veoma lošem emotivnom stanju, da je pijan, utučen i zaključan u svojoj sobi. To je napisao Randy Phillips iz kompanije AEG.

U posjed svih mailova je došao Los Angeles Times. Phillips je pisao svom šefu da će pokušati dovesti u red Michaela do početka konferencije za medije koja je održana u O2 areni 5. marta 2009. godine.

Jackson je nekoliko minuta govorio ispred mnogobrojne publike. Na konferenciju za medije je stigao sa 90 minuta zakašnjenja.

Prema pisanju Los Angeles Timesa, emailovi će biti korišteni na suđenju sljedeće godine.

Osiguravajuća kuća Lloyds of London želi poništiti ugovor vrijedan 17,5 miliona dolara i tvrdi da je Ansuchutz Entertainment Grupa vršila pritisak na pjevača da nastupi uprkos lošem zdravstvanom stanju.

Brojni emailovi pokazuju da je kompanija "Lloyd' of London" pet godina bezuspješno pokušavala doznati u kakvom zdravstvenom stanju je bio Jackson. Na njihove zahtjeve odgovor nikad nije stigao.

Michael Jackson je umro 25. juna 2009. godine nakon predoziranja anestetikom propofolom.

Njegov lični doktor, Conrad Murray, prošle je godine osuđen za ubistvo iz nehaja, nakon čega je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine.