Paranoična zvijezda
0

Michael Jackson imao "listu neprijatelja"

Sarajevo-x.com
Tragično preminula zvijezda imala je listu neprijatelja na kojoj se, između ostalih nalazi i bivši prijatelj Uri Geller.

Kralj popa je, prema riječima njegovog bivšeg menadžera Dietera Wiesnera, bio "paranoična zvijezda" koja je imala listu ljudi za koje je vjerovao da su protiv njega, prenosi Contactmusic.

Wiesner je rekao da je on napisao originalnu listu nakon što je Jackson tražio da se ona proslijedi njegovim najbližim saradnicima kako bi ga mogli zaštiti. On je dodao da je Jackson ponekad bio malo paranoičan.

Navodno se na listi nalaze bivši mađioničar Geller sa još jednim bivšim prijateljem, Rabbijem Schmuleyjom Boteachom. Geller i Jackson su prijateljstvo prekinuli 2002. godine nakon što je Geller pjevača upoznao sa Martinom Bashirom koji je o njemu snimio kontraverzni dokumentarac.

Tommy Mottola je još jedna poznata osoba koja se našla na listi, nakon što se sa Jacksonom nije mogao usaglasiti oko ugovora.

Okružni tužitelj Tom Sneddon, koji je podigao optužnicu protiv Jacksona zbog zlostavljanja djece, advokat Gloria Allred, koja je zahtjeva istragu o sigurnosti njegove djece, također se nalaze na listi.

Tu je i Janet Arvizo koja je pjevača optužila za seksualno zlostavljanje njenog 13-godišnjeg sina na imanju pop zvijezde.