The Sun
0

"Michael Jackson ima rak kože!"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Michael Jackson, koji se ovih dana sprema za svoju povratničku turneju, navodno boluje od raka kože, javljaju britanski mediji.

Prema navodima britanskog 'The Suna' Jacksonu je rak kože dijagnosticiran prije no što se odlučio vratiti na scenu i održati blizu 50 koncerata u londonskoj O2 areni.

Rutinskim pregledom otkrivene su stanice raka na vratu muzičara, te predkancerozne stanice na koži lica, no doktori smatraju da se rak može liječiti i da će se kralj popa brzo oporaviti.

"Kada su pregledom otkrivene stanice raka Michael je bio veoma zabrinut, no kasnije se smirio i odlučio nastaviti sa svojom turnejom jer smatra da se tretmani mogu uklopiti u njegove planove", kazao je neimenovani izvor za 'The Sun'.

Mediji su također izvijestili da je pedesetogodišnji pjevač često viđan u dermatološkoj ordinaciji na Beverly Hillsu, a također je objavljena informacija da će se Jackson liječiti kod uglednog specijaliste za ovu vrstu oboljenja, Ralpha Masseya.

Ova vijest je zabrinula brojne fanove popularnog muzičara, no kako neimenovani izvor tvrdi on nema namjeru odustati od turneje.

Jedan od najkontroverznijih pjevača današnjice turneju nije imao već godinama i za to vrijeme potrošio je silno bogatstvo unajmljujući advokate kako bi se riješio, nikad potvrđenih, optužnica za seksualno zlostavljanje djece.

Njegova posljednja turneja koja počinje u julu nosi naziv 'This is it', a koncerti u O2 areni već su rasprodani.