Fotografija na Twitteru
343

Mia Khalifa optužena za antisemitizam nakon što je popila "nacističko vino" i uvrijedila Izrael

D. B.
Bivša porno glumica Mia Khalifa, koja je u međuvremenu postala kritičarka te industrije, optužena je za antisemitizam nakon što je objavila fotografiju na kojoj pije vino i kritikuje "izraelski aparthejd".

Khalifa je na Twitteru objavila fotografiju na kojoj pije francuski šampanjac Charles Heidsieck iz 1943. godine, a u opisu je napisala sljedeće: "Moje vino je starije od vaše aparthejd države".

Neki korisnici društvenih mreža su je optužili za antisemitizam jer je pila "nacističko vino", aludirajući da je Francuska bila pod okupacijom Njemačke 1943. godine.

"Piješ vino koje je napravljeno 1943. godine u Francuskoj pod njemačkom okupacijom dok poričeš hiljade godina jevrejske historije u našoj pradomovini. Drago mi je što si pronašla savršen par za svoj antisemitizam", komentarisao je izraelski pisac Hen Mazzig.

"Ko je upravljao Francuskom 1943. godine kada je vino napravljeno. Nacističko vino je napravljeno tokom holokausta", poručio je urednik Washington Examinera Seth Mandel.

Iako je Francuska bila okupirana 1943. godine, natpis na flaši je bio na engleskom jeziku te se povezuje s britanskim tržištem.

Nakon što su joj upućene optužba za atisemitizam, Khalifa ih je odbacila.