Vjerovala da je završila karijeru
0

Meryl Streep prvi put na naslovnici Voguea

Sarajevo-x.com
Slavna glumica Meryl Streep (62), našla se prvi put na naslovnici magazina Vogue, za januarsko izdanje, koje će biti u prodaji od 20. decembra. U intervjuu koji je Streep dala, rekla je kako je vjerovala da je njena karijera završena još prije 20 godina.

Slavna Streep je dodala da joj je nakon 40. godine ponuđeno više uloga u kojima bi glumila vješticu i tada je mislila da je njena karijera završena. Posljednja uloga donijela je dosta publiciteta slavnoj glumici jer je glumila bivšu britansku premijerku Margaret Thatcher u filmu "Čelična dama". U filmu Meryl glumi Tatcher od njene 49. do 85. godine.

"Ja se divim njenoj nevjerovatnoj inteligenciji. Postignuća Margaret Tatcher su ogromna na polju prihvatanja žena u politici, kao i u smanjenju predrasuda o ženama koje je prikazivalo da žene trebaju biti samo u kuhinji. Ona je dokazala suprotno", rekla je Streep, prenosi Telegraph.

Popularna glumica je dodala da se u doba Margaret Tatcher vrijeme mijenjalo i da je bilo svega nekolicina žena u svijetu politike u kojem su dominirali muškarci. Meryl Streep je rekla da je nevjerovatno da je upravo žena ta koja se zadržala najduže kao premijerka neke zemlje u 20. stoljeću.