Showbiz
15

Meryl Streep ponovo kritikovala Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Slavna američka glumica Meryl Streep je u emotivnom govoru na gala večeri američke LGBT organizacije namijenjene za prikupljanje novca u okviru kampanje poštovanja ljudskih prava odlučila još jednom iskritikovati Donalda Trumpa.

"Naša zemlja je vidjela kako izvršna vlast u rukama jednog poduzetnika može biti okrenuta protiv naroda, Ustava i zakona o ljudskim pravima. Bič izvršne vlasti može sve, pa i da preko Twittera zastražuje, kažnjava, ponižava i delegitimiše novinare i druge umišljene neprijatelje", rekla je Streep.

Nakon toga je šalom odgovorila na Trumpov komentar da je "precijenjena zvijezda".

"Da, ja sam precijenjena glumica. Ali sam glumica moje generacije koju najviše kritikuju. Ali zbog toga ste me pozvali ovdje, zar ne?", rekla je Streep.

Dodala je kako bi više voljela ostati kući i prati veš nego držati govore, ali je javna ličnost koja je zbog svoje profesije dužna govoriti u javnosti.

"Zastrašujuće je biti stalno na meti raznih kritika i napada. Ali nema drugog načina nego reći šta mislite. Jednostavno to morate uraditi. Nema drugih opcija", rekla je Streep.

Na kraju je uputila poziv na vjerske slobode odnosno "pravo da živimo naš život s Bogom ili bez njega".

"Svi mi imamo ljudsko pravo na život, slobodu i potragu za srećom", zaključila je Streep koja je u januaru dobila rekordnu 20. nominaciju za Oscara.