Uputila podršku kolegici
78

Merima Isaković: Branislav Lečić me nije uspio silovati, ali je nasilje bilo zastrašujuće

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Merima Isaković, doktorica kliničke psihologije i neuropsihologije i bivša glumica, podržala je Anđelu Jovanović koja je odbila raditi s Branislavom Lečićem te opisala svoje iskustvo s njim.

"Dajem svesrdnu podršku Anđeli Jovanović. Divno je vidjeti da prelijepa glumica ima integritet koji se ne da potkupiti ni prijetnjama ni novcem. Bravo, Anđela. Kao što su glumci festivala u Banjoj Luci imali svako pravo da čestito odbiju nagrade žirija u kojem je bio Lećić, tako i Anđela ima pravo da odbije da igra s njim", rekla je za Nova.rs.

Dodala je da je zanimljivo saznati kome je palo na pamet da Lečiću uopće ponudi ulogu "lažno optuženog". Smatra da time neko pokušava podsvjesno graditi mišljenje publike da je on bio nedužan u svojim nasiljima.

"Da li je ta sporedna uloga rezultat nekog minornog političkog pritiska ili štagod da je, pogrešno je. Pitam se da li bi Lečić pristao da igra ulogu silovatelja koji je umjetnik, recimo glumac, a politički moćan pa u nekom trenu čak i ministar kulture koji ima krevet u pozadini svoje kancelarije", rekla je.

Ona također smatra da neko treba da napiše takvu ulogu jer su takvi likovi, nažalost, očigledno živi i haraju i u Srbiji, ali i širom svijeta.

"Kao što sam napisala u 'Nedeljniku', Lečić mene nije uspio silovati do kraja, ali je fizičko i emotivno nasilje u tom njegovom neinteligentnom nagonskom pokušaju bilo zastrašujuće. Također, niko nije kaljao čast Branislava Lečića. Sam je sebe kaljao svojim nedjelima pa ga je samo istina ogolila pred narodom. Lijepo je da ga od istine niti korumpirani sud nije mogao zaštiti. Anđeli svaka čast. Bravo", poručila je.