Detalji iz života
4

Memoari Michelle Obame prodati u deset miliona primjeraka širom svijeta

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Memoari Michelle Obame "Becoming" su na putu da postanu najpopularnija autobiografska knjiga do sada, stoji u saopćenju međunarodne medijske korporacije Bertelsmann. Također, u saopćenju se navodi da je knjiga do sada prodata u više od deset miliona primjeraka, javlja BBC.

"Vjerujemo da bi ovi memoari mogli postati najuspješniji svih vremena", rekao je Thomas Rabe, izvršni direktor njemačke kompanije Bertelsmann.

Naime, Bertelsmann je platio 60 miliona dolara 2017. godine kako bi otkupio autorska prava na knjigu pored prava bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame. Zanimljivo je istaći da bi autobiografija Baracka Obame tek trebala biti objavljena.

Kompanija Nielsen, koja prati prodaju knjiga u Velikoj Britaniji, navodi da je knjiga Michelle Obame trenutno 11. na listi 20 najprodavanijih biografija i memoara još od 90-ih godina prošlog stoljeća.

Knjiga bivše prve dame SAD-a, koja opisuje njena iskustva iz djetinjstva, njen rad, majčinstvo i vrijeme provedeno u Bijeloj kući, pohvaljena je jer je jednako zanimljiva za oba spola i sve dobi.

Također, ona u knjizi otkriva i detalje o problemima u braku s Barackom, opisujući i pojedinosti o tome kako su pretrpjeli pobačaj i kako su kasnije vantjelesnom oplodnjom dobili kćerke Maliju i Sashu.