Be Best
0

Melania Trump pokrenula kampanju za prikladno ponašanje djece na društvenim mrežama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prva dama SAD-a Melania Trump otkrila je kako će pomagati djeci da budu "najbolja" i prikladno se ponašaju na društvenim mrežama, dok je glavni tviteraš Donald sjedio nekoliko koraka od nje.

Kampanja je zasnovana na pozitivnom ponašanju dok su djeca online, što je pokrenula administracija Baracka Obame, pa su je mnogi mediji optužili kako je samo "pokupila" projekt i čak uzela isti logo i dizajn.

"Kada djeca u ranoj dobi nauče da se ponašaju pozitivno i prikladno online, društvene mreže mogu biti korištene na produktivne načine i imati pozitivne promjene. Vjerujem da djecu trebamo vidjeti i čuti, a odgovornost nas odraslih je da ih educiramo i podsjećamo da kada koriste svoj glas, verbalno ili online, moraju birati riječi mudro i govoriti s poštovanjem i saosjećanjem", kazala je Melania.

Donald ju je podržao snažnim aplauzom i kazao kako je inspiracija za sve, a potom je zapjevao pjesmu "Be Best" inicijative.

Ipak, njena kampanja ne sadrži dio koji se odnosi na cyber bullying jer bi je vjerovatno ismijali s obzirom na koji način njen suprug, predsjednik SAD-a, koristi društvene mreže i napada svoje rivale.

Melanijin tim je pripremio i brošuru o cyber bullyingu za roditelje, koja će biti dostupna i online.

"Misija 'Be Best' ima fokus na velikim problemima s kojima se djeca danas suočavaju, s ciljem da ohrabri djecu da budu najbolja na svojim individualnim putevima, ali i da ih uči o značaju druženja, emocija i fizičkog zdravlja", stoji u objašnjenju.

"Be Best" bavit će se i borbom protiv zloupotrebe droga.

Melanijina popularnost raste u posljednjem periodu i sa 37 posto u anketama na početku, sada joj je 57 posto javnosti dalo podršku.